• Str. Gării 137, Vidra, Ilfov – zona gara Vidra /
  • Str. Străduinței 1A, Sector 4, București /
  • Str. Izvorul Rece 16, Sector 4, București

Informații utile

Informatii
Pași de urmat

Pregătirea unei înmormântări

pași

 În situația în care Vă așteptați la decesul unei persoanei dragi, Casa Funerară Sfântul Nectarie Vă face următoarele recomandări:

01
pas

Păstrați-Vă calmul

Păstrați-Vă calmul și tăria de sine în aceste momente dificile!

02
pas

Tratament medical

Încercați să-i oferiți persoanei dragi cel mai bun și variat tratament medical.

03
pas

Consultați un preot

Consultați un preot (sau un alt îndrumător spiritual, în funcție de confesiunea persoanei) pentru a acorda un ultim sprijin spiritual acesteia. Este recomandat să faceți acest lucru doar în conformitate cu voința sau obiceiul de pe timpul vieții al persoanei. Nu este indicat să faceți acest lucru împotriva dorinței acesteia.

04
pas

Consultați o firmă avizată DSP

Consultați o firmă avizată DSP, cu magazine fizice (în care puteți vedea concret produsele comercializate și semna un precontract fără obligații din partea Dvs.). Casa funerară Sf. Nectarie Vă stă la dispoziție cu trei puncte de lucru:

Str. Străduinței 1a, Sector 4, București – zona Alexandru Obregia;Str. Izvorul Rece 16, Sector 4, București – zona spitalul Budimex;Str. Gării 137, Vidra, Ilfov – zona gara Vidra.
05
pas

Faceți un plan funerar

Faceți un plan funerar care să prevadă toate detaliile: date și etape privind preluarea persoanei decedate, modelul sicriului și a crucii (dacă este cazul), tipul serviciilor dorite, numărul prosoapelor, batistelor, pachetelor de împărțit, platourilor de colivă, coroanelor funerare ș.a.m.d. Completarea în cadrul magazinelor noastre a unei astfel de precomenzi nu implică niciun fel de obligație din partea Dvs., ci reprezintă încă o garantare a seriozității firmei noastre.

06
pas

Alegeți o capelă

Este recomandat să alegeți o capelă unde să se facă depunerea persoanei decedate, atunci când se va întâmpla. Capela poate fi a bisericii de care aparțineți (sau a oricărei alte bisericii unde Vă simțiți confortabil), dar și a cimitirului. Alegerea este doar a Dvs.!

07
pas

Verificați situația locului de veci

Verificați situația locului de veci prin posesia documentelor și chiar printr-o vizită la administrația cimitirului. În situația în care nu posedați un loc de veci, solicitați-ne o consultare în această privință.

08
pas

Pregătiți hainele

Pregătiți hainele cu care va fi îmbrăcată persoana. Trebuie să aveți un set complet de haine, care să includă și încălțămintea. Nu este neapărat necesar să fie haine noi, ci este recomandat să fie haine curate și îngrijite.

06
pas

Comunicati cu membrii familiei

Discutați cu membrii apropiați ai familiei planul funerar stabilit cu firma noastră și asigurați-Vă că toată ceremonia va fi în deplină conformitate cu dorințele și stilul de viață al persoanei dragi.

Aveți întrebări? Suntem disponbili oricând!

Proces

In cazul unui deces

Pasi de urmat

În condițiile unui deces, cel mai important lucru este să Vă păstrați calmul!

1

Asigurați-Vă că persoana este decedată prin a-i verifica pulsul (la încheietura mâinii sau la gât), respirația (prin ascultarea cu urechea) sau temperatura corporală (prin verificarea temperaturii picioarelor, care va fi mai scăzută decât cea a pieptului). Ca o ultimă verificare se va ridica pleoapa ochiului și se va analiza reflexul irisului. Lipsa oricărei reacții a irisului înseamnă că persoana este decedată. Dacă, în urma acestor verificări, se concluzionează că persoana este decedată se poate apela firma de servicii funerare la numărul: 0727591810 sau 0736564302. Puteți apela aceste numere la orice oră.

2

Puteți suna la serviciul 112 doar pentru a solicita un ultim ajutor!

De regulă, echipa de preluare sosește în aproximativ 45-60 minute de la preluarea apelului.

3

În timpul așteptării, este recomandat să pregătiți documentele persoanei decedate (Carte de identitate, certificat de naștere – dacă acesta mai există, talon de pensie, precum și Carte de identitate a unui aparținător), precum și acte medicale (analize medicale, rețete medicale, cutii de pastile). La fel de important este să aveți hainele persoanei decedate deja pregătite. Este necesar un set complet de haine care să includă și încălțămintea. Nu sunt neapărat necesare haine noi, ci chiar și purtate, cu condiția ca acestea să fie curate și îngrijite. În situația în care hainele nu sunt pregătite, ele pot fi aduse ulterior la unul din magazinele noastre.

4

Odată cu sosirea echipei de preluare, procedura se va desfășura astfel:

- Prezentarea echipei de preluare și completarea notei de comandă;

- Discutarea programului funerar (articole dorite, programul actelor, programul depunerii, aspecte legate de slujba înmormântării);

- Pregătirea persoanei în husa mortuară opacă, de unică folosință;

- Transportul persoanei în autofunerara avizată DSP;

- Depunerea la sala de îmbălsămare.

5

În urma preluării, se va păstra legătura telefonic pentru orice altă completare (din partea aparținătorilor) sau informație. De asemenea, depunerea la capelă se va stabili în interesul aparținătorilor, dar în măsura rezervărilor deja făcute de către firmă.

Documente

Informații ultile

INFO

Obținerea actelor necesare înhumării sau incinerării poate fi dificilă, dar noi ne putem ocupa de obținerea acestor documente în prezența Dvs.

Obținerea Certificatului de deces și a Adeverinței de înhumare

Obținerea Ajutorului de înmormântare

Pentru obținerea Certificatului de deces și a Adeverinței de înhumare este necesar ca aparținătorul să se prezinte la Starea Civilă/Primăria pe raza căreia s-a produs decesul, având următoarele acte atât în original, cât și în copie:

- Carte identitate a persoanei decedate;

- Cartea de identitate a solicitantului;

- Dovada gradului de rudenie dintre solicitant și decedat (certificat/certificate de naștere, certificat de căsătorie) sau acte notariale din care să reiasă relația cu persoana decedată (împuternicire notarială, testament etc.);

- Constatarea de deces, eliberată de medicul care a constatat decesul (medicul firmei de servicii funerare, dacă este cazul). Este recomandat să păstrați mai multe copii ale acestui act;

- Certificatul de naștere al persoanei decedate, dacă mai există.

 

Pentru orice alte informații sau întrebări, nu ezitați să ne contactați: 0727591810. Condoleanțe!

Pentru obținerea Ajutorului de înmormântare (în valoare de 6095 lei) este necesar ca aparținătorul/persoana care a suportat cheltuielile de înmormântare să se prezinte la Casa de Pensii de care decedatul aparținea, având următoarele acte atât în original, cât și în copie:

- Certificatul de deces;

- Cartea de identitate a solicitantului;

- Dovada gradului de rudenie dintre solicitant și decedat (certificat/certificate de naștere, certificat de căsătorie) sau acte notariale din care să reiasă relația cu persoana decedată (împuternicire notarială, testament etc.);

- Talonul de pensie al persoanei decedate;

- Factura și bonul prin care se va dovedi suportarea cheltuielilor de înmormântare;

- Cerere și declarație (se vor lua de la sediul Casei de Pensii);

- Atenție: unele Case de Pensii cer și un Extras de cont bancar al persoanei care înaintează solicitarea. Recomandăm să aveți printat un astfel de document.